EL COL·LEGI DE PILES I EL CERVANTES DE GANDIA, EN LA PRIMERA TANDA DEL PLA D’INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES

El Pla d’Infraestructures Educatives de la Generalitat valenciana -que té entre els seus objectius eliminar els barracons al llarg d’esta legislatura- preveu per a l’any 2016 iniciar al voltant d’una trentena d’actuacions entre noves construccions, adequacions i ampliacions de centres escolars.

En concret, el ‘full de ruta’ marcat per la Conselleria d’Educació assenyala un total de 29 actuacions que han de començar enguany, 15 d’elles construccions de col·legis i altres centres educatius. Es tracta del CEIP Nou Número 6 Cardenal Trancón de Borriana; CEIP Benicadim de Beniarbeig; Secció de l’IES La Encantà de Rojales, en Sant Fulgenci; CEIP número 5 Regina Violant d’Almassora; CEIP Platges d’Oriola a Oriola-Campoamor, i CEIP Vilar Palasí de Sagunt, on es preveu construcció i reposició.

 

També figuren a la llista de noves edificacions el CEIP 103 de València; CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs; CEIP Ramón y Cajal d’Anna; CEIP Número 2 de Rafelbunyol; CEIP José Pedrós de Piles; Consevatori Professional Guitarrista José Tomás d’Alacant; IES Número 41 Peset Aleixandre (Patraix) de València; CEIP Sant Àngel de la Guarda de València i CEIP Gasparot de la Vila Joiosa.

A estos projectes cal sumar la construcció d’altres sis centres, les obres dels quals estan ja començades: IES Platja Flamenca d’Oriola; CEIP Rosa Serrano de Paiporta; CEIP El Perelló de Sueca-Perelló; CEIP Evaristo Calatayud de Montserrat; IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó i CEIP Nou Pedro Alcázar, a Nules.

A més, l’agenda de treball del present exercici inclou altres intervencions per a adequar o ampliar els centres. Les que es posaran en marxa en el primer trimestre corresponen al CEE Sanchis Banusa d’Ibi; el CEIP Emilio Lluch de Nàquera; el CEIP Carraixet d’Almàssera; CEIP Severi Torres de Villanueva de Castelló; IES Azorín de Petrer; CEIP Príncep d’Espanya de Rojales; CEIP La Calosilla de Callosa de Segura; CEIP Cervantes de Gandia i IES Pere Maria Orts de Benidorm.

Al mapa de les Infraestructures Escolars es detallen els criteris de prioritat d’actuació 2016-2019, on s’especifica el començament de les obres dels centres que estan íntegrament en barracons, els centres que cal remodelar íntegrament per les condicions que es troben pel pas del temps i els nous centres que cal construir perquè ho requerix el volum d’alumnat d’una població. En esta llista de grans actuacions, la Generalitat té previst començar les obres de construcció de 124 escoles i instituts entre 2016 i 2019.

Alhora, segons les dades facilitades pel departament de Campanar, actualment hi ha 116 escoles i instituts que estan parcialment en mòduls provisionals. S’ha establit una prioritat d’actuació en aquells centres que tenen tres o més mòduls i una altra prioritat d’actuació en centres que tenen fins a dos mòduls prefabricats.

En total, durant el període 2016-2019 es realitzaran les 116 actuacions d’eliminació de barracons parcials, de les quals 52 són en centres que tenen tres o més aules en barracons i 64 que tenen fins a dos aules en mòduls prefabricats. El pressupost estimat per a abordar estes actuacions és de 60 milions d’euros.

Finalment, es preveuen altres actuacions simultànies a la de la nova construcció d’escoles i instituts, així com les obres que es realitzaran en centres que estan parcialment en barracons.

Et Pot Interessar