19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

El Col·legi Carmelites inicia la celebració del seu 150 Aniversari

El passat diumenge 31 d’octubre es va celebrar, al pati del col·legi Carmelites de Gandia, l’acte inaugural de la celebració del 150+1 Aniversari com a centre educatiu. A l’acte hi assistiren, l’alcalde la ciutat, José M Prieto, la regidora d’Educació, Carmen Fuster i membres de la Corporació municipal, el Vicari Episcopal, Paco Revert, Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna, la Presidenta de l’APA, Isabel Soliveres i la seua Junta Directiva, la Directora-Gerent de l’escola, Mònica Gavilà, Claustre de professors i professores, exalumnes i col·laboradors de les diverses activitats que es realitzaran al llarg d’aquest curs.

Autoritats mestres i Carmelites

La benvinguda a l’acte la donaven dues exalumnes, Cristina Bernal i Eva Cháfer, amb una xicoteta representació de música i dansa. To seguit s’inicià amb una explicació teatralitzada de la història del col·legi des del 31 d’octubre de 1870, quan cinc Germanes carmelites iniciaren la docència al centre, al mateix temps que gestionaven l’hospital de Sant Marc. Aquest acte el va a dur a terme el grup Ambfiteatre.

Fou un acte de retrobament, d’emocions compartides, de reviure molts moments dels darrers anys. A l’hora dels parlaments hi intervingueren tots els estaments remarcant que el Col·legi Carmelites continua sent un referent en el món educatiu de la comarca, gestionat directament pels pares i mares d’alumnes, amb la participació de tota la comunitat educativa. L’acte finalitzà amb un vi d’honor.

Al llarg del present curs aniran realitzant-se diverses activitats relacionades amb l’aniversari. El 29 de gener actuaran a Gandia el grup Ain Karen, format per germanes carmelites. Al mes d’abril es realitzarà una exposició referida al 150é Aniversari. Al mes de maig es presentarà un llibre contant la història del Col·legi des de tots els vessants.

El 20 de maig se celebrarà un concert del cantautor Luis Guitarra que tindràs lloc a la Casa de la Marquesa, i a finals de juny es realitzarà una trobada de 400 mestres dels col·legis Vedruna. I per finalitzar l’Aniversari el 14 de juliol es farà un sopar al carrer, enfront del col·legi.

Articles relacionats