15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

El Col·lectiu LGTB demana es conserve la memòria de Javier Abil

– L’associació LGTB de la Safor Valldigna reclama una placa o monument en memòria de l’assassinat i un acte institucional anual que recorde el seu cas

– Més de 25 organitzacions socials de la comarca i del moviment LGBTI donen suport a la petició

– Abil va ser assassinat al Grau la nit del 5 de maig de 2014

– CLGS es mostra crítica amb què la darrera instància no reconeguera l’agreujant d’homofòbia

– Els observatoris valencià i català contra la LGTBI-fòbia es posicionen també de forma crítica en un cas que consideren evident d’homofòbia

Les imatges que s’adjunten són de l’acte d’homenatge públic a Javier Abil que es va fer a Gandia el maig de 2017. La font de les mateixes és: Front LGBT.

Per a més informació podeu preguntar per aquest mail i us passarem el contacte amb els representants dels observatoris contra la LGBT-fòbia.

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGBT) de la Safor-Valldigna –CLGS– demana a l’Ajuntament que conserve la memòria de Javier Abil que va ser assassinat al Grau la nit del 5 de maig de 2014. Més de 25 moviments socials de la comarca i del moviment LGBTI dona suporta la petició. 

CLGS es mostra crítica amb què la darrera instància no reconeguera l’agreujant d’homofòbia. L’Observatori Valencià contra la LGTB-fòbia i l’Observatori Contra l’Homofòbia -el primer a denunciar el cas- es posicionen també de forma crítica en un cas que consideren evident d’homofòbia.

cartell placa javier abilL’associació LGTB de la Safor Valldigna reclama una placa o monument en memòria de l’assassinat i un acte institucional anual que recorde el seu cas. La proposta, que també compta amb el suport de la família, s’ha presentat via registre de l’Ajuntament adreçada a la Junta de Portaveus amb l’objectiu de ser debatuda en el plenari de 22 de juny.

 

La proposta d’acords per al plenari és la següent: Des de CLGS reclamem la visibilització de l’homofòbia en aquest cas: estem davant d’un dels crims més cruels per LGTB-fòbia de la història democràtica d’Espanya. Per això demanem als partits polítics de Gandia que es comprometen a:

– L’aprovació per unanimitat d’aquesta declaració institucional de reconeixement de Javier Abil Orpegui com a víctima de l’homofòbia.

– Dedicar-li una placa, mural o monument en memòria de Javier Abil Orpegui al districte del Grau que el reconega com a víctima de l’homofòbia de forma visible.

– Compromís per realitzar anualment un acte institucional, amb la participació de les entitats, d’homenatge i memòria de Javier Abil Orpegui que faça visible la seua condició de víctima de l’homofòbia i que faça visible la violència LGTB-fòbica.

Víctima de l’homofòbia

Des de CLGS reclamen la visibilització de l’homofòbia en aquest cas “estem davant d’un dels crims més cruels per LGTB-fòbia de la història democràtica d’Espanya. Per això demanem als partits polítics de Gandia que es comprometen a l’aprovació per unanimitat d’aquesta declaració institucional de reconeixement de Javier Abil Orpegui com a víctima de l’homofòbia”, s’afirma a la proposta. L’organització reclama “dedicar-li una placa o monument en memòria de Javier Abil Orpegui al districte del Grau que el reconega com a víctima de l’homofòbia” i el compromís per realitzar anualment un acte institucional, amb la participació de les entitats, d’homenatge i memòria d’Abil Orpegui que “faça visible la violència LGTB-fòbica” que va patir.

L’associació LGTB considera que la societat saforenca “tenim un deute pendent amb ell: fer visible l’homofòbia del cas”. I reivindica que una part del paper del moviment LGTB “és evitar que les persones LGTB mortes per l’odi al col·lectiu no caiguen en l’oblit, part de la nostra feina és recordar els nostres morts, fer memòria. I ho fem per evitar que torne a passar, per conscienciar a la societat i les institucions i perquè quan ens agredeixen a un, ens agredeixen a tots”. “La nostra por, és la seua força” diu un lema històric del moviment LGTB. Javier podria haver estat qualsevol de nosaltres.

Per això tenim clar que la por de les persones LGTB, és la força de les persones LGTB-fòbiques. I nosaltres hem perdut la por”, afirmen des de l’organització.

Les organitzacions que donen suport fins ara són:

Moviments Socials de la Safor:

CGT de la Safor
Ca Saforaui
Acció Cultural del País Valencià Safor
Antifeixistes de la Safor
Endavant La Safor
COS La Marina i La Safor
Decidim LaSafor-Valldigna
PAH La Safor
Valldigna LGBT
Casal Jaume I
CSO El Molí (Potries)
Straight Edge de la Safor
Associació Republicana de la Safor,
Dret a Ser

Moviment LGTB: 

Diversitat Alacant
Front d’Alliberament Gai de Catalunya
Observatori Contra l’Homofòbia
Observatori Valencià Contra la LGBTfòbia
Castelló LGBT
Mariola LGBT
Encara en Acció, moviment afectiu, sexual i de gènere
Penya LGBT València Club de Fútbol
Dracs LGBT
Samarucs
Fundació Enllaç
Crida LGBTI

Articles relacionats