19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

El col·lectiu Fem Camí Net tornà a eixir per tal de netejar el Riu Serpis

El col·lectiu Fem Camí Net amb un grup d’unes 40 persones van passar un matí molt divertit treballant en comunitat per a netejar i cuidar el patrimoni natural. Ens van fer 6 grups per a cobrir diferents zones del Racó del Duc.

Aquesta vegada es va netejar el riu Serpis pels voltants de les fàbriques del Cèntim, de la Mare de Déu i de la de l’Infern, així com el primer túnel. En acabar la jornada tres persones del col·lectiu van decidir tornar a peu pels tubs rojos i van recollir 4 sacs de fem.

El fem que vam recollir suposava unes quantes desenes de kg, en el qual cal destacar mocadors de paper i bolquers dels quals vam recollir grans quantitats pertot arreu. El que més va impactar, als participants, va ser trobar en la vora del riu una tapa d’un contenidor de fem, o trobar bosses amb caca de gos. Des del col·lectiu van assenyalar que “si no te l’has de dur a casa, deixa la caca i no contamines més amb la bossa“.

Fem Camí Net va comptar amb el suport d’altres associacions com els Scouts de Vilallonga, Plàstic Preciós la Safor, BIOagradablesXeración, la Plataforma pel Serpis, SeoBirdlife en la seua campanya #ProyectoLibera, Agrupació Muntanyista Vilallonga, i l’Ajuntament de Vilallonga.

Fem Cami Net van recordar que “Davant de l’incivisme i poc respecte a la natura que mostren algunes persones, nosaltres no pararem“.

Articles relacionats