13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

El 90% de les sol·licituds d’ajuda del Pla de Suport als municipis per a fer front a la COVID-19 s’han resolt en menys de 48 hores

– El Pla de Coordinació i Suport als Ajuntaments es va posar en marxa fa 3 setmanes i ha atés les demandes de 223 municipis

– En els últims cinc dies s’ha incrementat un 15% el nombre de crides per a sol·licitar els serveis de suport

El 90% de les sol·licituds d’ajudes que contempla el Pla de Coordinació i Suport als Ajuntaments ,impulsat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a fer front a la COVID-19, s’han resolt en menys de 48 hores, segons es recull en el balanç del citat pla donat a conéixer aquest dilluns.

En concret, i segons el citat balanç, el departament d’Interior, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), ha atés en quinze dies un total de 387 peticions de 223 municipis, que sol·licitaven material sanitari, transport i repartiment d’aliments i desinfecció.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat “la celeritat amb la qual s’han cursat les demandes i la professionalitat amb la qual han sigut resoltes” ja que en situacions d’emergència com aquesta es fa més que necessari donar una resposta ràpida i eficaç als problemes dels nostres municipis, especialment en aquells més xicotets o que compten amb menys recursos”.

En aquest sentit, en el ‘call center‘ habilitat perquè les corporacions locals sol·liciten suport logístic, tècnic i humà s’ha incrementat en l’última setmana un 15% el nombre de crides. Des que es va habilitar aquest número de telèfon s’han atés 741 crides. El Centre de Coordinació d’Emergències rep una mitjana de 77 crides diàries, 10 punts més que les registrades la setmana passada.

D’altra banda, tal com reflecteix el balanç, 10.000 professionals de seguretat i emergències, entre les policies locals, Policia Autonòmica, Bombers de la Generalitat i voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja, treballen intensament aquestes setmanes per a agilitar les sol·licituds municipals. En l’actualitat més del 40% dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana han contactat amb el Centre de Coordinació d’Emergències per a sol·licitar ajuda.

Segons les dades del balanç, el 70% de les peticions formulades (274) es refereixen al subministrament de material sanitari, especialment guants i màscares, seguit d’un 23% de peticions (91) per a tasques de desinfecció d’instal·lacions essencials i vials municipals i un 7% de les peticions (22) per a ajuda en el transport d’aliments i queviures.

Triple tasca dels bombers forestals

Cal destacar la labor que estan prestant els bombers forestals de la Generalitat que, a més de treballar en el muntatge dels hospitals de campanya i el repartiment de material sanitari, estan col·laborant amb els ajuntaments en la desinfecció de municipis, igual que els seus homòlegs en altres comunitats autònomes com Andalusia, Catalunya i Castella i Lleó.

Finalment, del total de les 387 peticions, el 85% procedeix de municipis petits i mitjans, és a dir, tenen entre 1.000 i 10.000 habitants i el 40% dels mateixos són poblacions amb menys de mil habitants. Dels 223 municipis que han sol·licitat suport autonòmic, 58 són d’Alacant, 123 de la província de València i 42 de la de Castelló.

Entre les tres províncies s’han repartit fins al moment 65.000 màscares i 93.000 parells de guants, 3.670 unitats de màscares FFP2, 2.597 litres de gel hidroalcohòlic i 2.307 micos. En els pròxims dies està previst el repartiment de 102.367 màscares, 154.819 parells de guants, 36.678 màscares FFP2. 10.000 litres de gel hidroalcohòlic i 17.021 micos.

Articles relacionats