Educació millora el col·legi Lluís Vives d’Oliva amb una inversió de 266.000 euros

Oliva posa a punt els centres educatius per al curs 2018-2019,amb una bateria d’actuacions als centres escolars per millorar les seues infraestructures; actuacions totes emmarcades dins dels projectes de millora i rehabilitació dels centres escolars de la ciutat que han estat desenvolupant-se durant tota la legislatura,  segons informa la regidoria d’Educació que dirigeix Yolanda Pastor, qui ha visitat les obres que s’estan duent a terme al col·legi Lluís Vives, finançades per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. El pressupost de les actuacions que estan realitzant-se és de 266.646 euros.

En aquests moments ja estan reformats tots els banys del centre educatiu, sent ara més accessibles per als xiquets i xiquetes a més de més colorits i renovats. També, igual com es va fer el passat mes de juny al CEIP Desemparats i l’EPA, al col·legi Lluís Vives també s’ha canviat la tanca perimetral, ja que l’antiga es trobava molt oxidada i desgastada pel pas dels anys. El canvi ha estat una de les prioritats de la regidoria que dirigeix l’edil de Projecte Ciutadans d’Oliva, ja que, a més de millorar estèticament l’aspecte dels centres educatius, també millora la seguretat dels escolars.

Al mateix col·legi Lluís Vives s’està procedint, durant aquesta setmana, a la substitució dels sostres d’uralita d’amiant. Com va recordar la regidora Pastor anteriorment, la presència d’aquest material no implica risc directe per a la salut dels xiquets, no obstant això, en cas que es produïra algun trencament o descomposició del material, les fibres que alliberaria podrien resultar perilloses en cas d’inhalació, ja que són tòxiques.

Vist aquest risc, es va considerar que devia ser una de les actuacions imprescindibles d’aquest estiu i en aquests moments totes les cobertes d’uralita d’amiant que cobrien els corredors entre els aularis i el sostre del gimnàs ja han estat desmuntats i s’estan substituint per un altre material no nociu i que,  a més, és aïllant, el que ajudarà a mantenir unes temperatures més temperades tant en l’època de fred com als períodes més calorosos.

Les tasques de substitució de la uralita d’amiant han sigut realitzades per una empresa especialitzada en aquest tipus d’operacions, havent-se precintat tot el recinte per complir amb tots els protocols de seguretat.

Paral·lelament a aquestes obres al CEIP Lluís Vives s’ha donat inici també a les tasques de sanejament i reforç dels 900 metres de solera de formigó que conforma els camins centrals del col·legi La Carrasca d’Oliva, que es troba a la falda de la muntanya de Santa Anna. Com es va informar la setmana passada, els camins de formigó que connecten els aularis per la gran extensió de terreny que conforma l’espai d’aquest centre educatiu de la ciutat, pateixen un important desgast i pèrdua d’adherència provocat pel pas dels anys. No s’actuava en el manteniment d’aquest paviment des del moment de la seua construcció als anys 60.

Des del mes de juliol els conserges dels col·legis treballen intensament realitzant tasques de manteniment a tots els centres educatius públics de la ciutat. En aquests moments ja estan tots els col·legis pintats per a l’inici del curs, previst per al 10 de setembre. Durant el mes d’agost es treballarà realitzant tasques de jardineria i poda de l’arbrat.

Et Pot Interessar