22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

La concessionària de les bicicletes públiques de Gandia instal·la noves bases i estrena 70 vehicles

La nova concessionària del servei de bicicletes públiques de Gandia ha posat en marxa una bona part de les bases noves, i 70 bicis noves. Gradualment, durant les properes setmanes, aniran obrint-se noves bases i aportant més bicis al sistema, han informat fonts municipals.

La nova contracta que gestiona, entre altres, el servei públic de bicicletes des del mes de maig assegura que ha treballat en la substitució de les bicis i les bases d’acord amb les previsions. A les darreres setmanes s’han substituït les bases antigues de forma progressiva, i les noves conviuran durant uns mesos amb les antigues. S’hi instal·laran un total de 45. Les bicis noves s’aniran col·locant a les bases modernes, ja que el sistema d’ancoratge és incompatible amb les estacions velles. La intenció és arribar a 600  bicicletes noves.

La nova contracta unificava la gestió del servei de bicicletes, els suports publicitaris al carrer (mupis), i la senyalització direccional de la ciutat. De fet, ja s’ha procedit a la substitució dels mupis per altres més moderns i 48 senyals noves. Els ingressos que generen els mupis a la concessionària permet a l’ajuntament estalviar al voltant de 60.000 euros en el manteniment del sistema de bicis, xifra que ja ha començat a invertir en els carrils per a bicicletes amb diversos anells per la ciutat començant per les grans vies més problemàtiques, combinades amb els carrils 30 i altres que ja existeixen.      

 

Articles relacionats