9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Compromís per Gandia presenta al·legacions contra la modificació del PGOU a la Colònia Ducal

• Consideren que aquest plantejament no és beneficiós per a la ciutat de Gandia, ni des del punt de vista patrimonial, ni de model turístic sostenible.

• Recorden que el debat no és «hotels sí o no», i estan a favor de la creació de més places hoteleres en espais que no representen un impacte mediambiental ni contra el patrimoni.

• Ivà Bonet: “No es tracta de decidir entre destruir la singularitat de la Colònia Ducal o la creació de més places hoteleres. Aquesta dicotomia és falsa completament. Necessitem més places hoteleres, necessitem més hotels i necessitem protegir el patrimoni que té en aquests moments la ciutat de Gandia, que és ben poc a la platja”.

El portaveu local de Compromís per Gandia, Ivà Bonet ha presentat aquest migdia per registre d’entrada a l’Ajuntament de Gandia les al·legacions del col·lectiu a la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana promogut per als canvis de volumetria a la Colònia Ducal. Des de Compromís consideren que aquest plantejament que es fa per part de l’empresa no és beneficiós per a la ciutat de Gandia, ni des del punt de vista patrimonial, ni de model turístic.

modificacio del PGOU a la Colonia Ducal“Pensem que el valor patrimonial i històric de la Colònia Ducal mereix que siga protegida, que no es desconfigure, ja que és un referent del moviment arquitectònic modern, no només a la ciutat sinó arreu del País Valencià. Aquests dies estem mirant en premsa molts articles al voltant del tema, de destacats arquitectes que estan defensant la singularitat d’aquesta edificació i en la ciutat de Gandia no anem sobrats d’edificis singulars, més encara del moviment modern com pot ser l’església de Sant Nicolau, l’edifici de la Tasa o algun altre molt singular en la platja de Gandia.

Però la Colònia Ducal és el primer i com a tal necessita, exigeix d’una protecció i no que simplement per fer un negoci això es desconfigure.

Això vol dir que compromís està en contra dels hotels a la platja de Gandia? No, per descomptat.

Això vol dir que compromís no vol més places hoteleres a la platja de Gandia? No.

Això vol dir que per fer més places hoteleres hem de destruir el poc patrimoni que té la platja de Gandia? No”.

Bonet ha recordat que la platja de Gandia és molt gran i hi ha altres llocs on es poden fer hotels. “De fet, en aquests moments, s’està construint un hotel en la platja de Gandia. No es tracta de decidir entre destruir la singularitat de la Colònia Ducal o la creació de més places hoteleres. Aquesta dicotomia és falsa completament. Necessitem més places hoteleres, necessitem més hotels i necessitem protegir el patrimoni que té en aquest moment la ciutat de Gandia, que és ben poc a la platja”.

Compromís recorda que la coalició mai s’ha oposat a la creació de nous hotels, ja que en el seu programa electoral s’aposta per “la reconversió hotelera de la planta residencial de la platja amb mesures urbanístiques i fiscals afavoridores”, però en “cap cas afavorint l’especulació urbanística, en detriment del patrimoni o la protecció de la façana litoral” han afegit. “Apostem per un model turístic de qualitat i sostenible, enfront de fantasmes del passat que tant de mal han ocasionat al nostre territori”.

Articles relacionats