COMPROMÍS DEMANA LA IL·LEGALITZACIÓ DEL PP PER CONSIDERAR QUE ES DEDICA AL «CRIM ORGANITZAT»

A més, Compromís demana a la Fiscalia que prenga les mesures cautelars que considere oportú mentrestant per a «evitar» que el PP «seguisca delinquint» i puga obstruir l’acció de la Justícia, una cosa que pot ocórrer com el seu juí ho demostra l’esborrat dels discos durs dels ordinadors del seu extresorer Luis Bárcenas.

Els senadors de Compromís Dolors Pérez i Carles Mulet han presentat l’escrit en Anticorrupció i han registrat a més al senat dos preguntes al Govern en funcions, per a conèixer per què no aplica l’esmentada Llei de Partits al PP com a «associació il·lícita».

I a l’entendre que el PP és una associació il·lícita, Compromís demana també a la Fiscalia que actue contra el PP per la via de la Llei de Partits, que en el seu article 10 preveu la dissolució judicial d’una formació política quan «incorre en suposats tipificats com a associació il·lícita en el Codi Penal».

A més de presentar esta demanda davant de la Fiscalia, Mulet i Pérez han plantejat mesures com la reforma del Codi Penal perquè incloga la dissolució automàtica d’un partit polític quan tinga una condemna ferma per corrupció.

El senador ha esperat que la Fiscalia veja el cas «en el seu conjunt», no com una successió de «casos parcials», i actue contra el PP. Dolors Pérez ha afegit que la denúncia de Compromís ajudarà també els membres i càrrecs d’este partit que estan patint la situació. «Els estem fent un favor», ha interpretat.

Carles Mulet ha tornat a reclamar al PP que prenga mesures amb Rita Barberá en el moment en el qual siga investigada i que l’expulsen del Grup Parlamentari en este cas.

José Luis Planes nou Secretari Local de Més – Compromís per Xeraco