Comença la segona fase del concurs Gandia Junior Xef en set col·legis

El concurs Gandia Junior Xef, impulsat pel departament de Sanitat Pública i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia, ha iniciat aquesta setmana la seua segona fase.
El concurs forma part del programa “Alimentació saludable i activitat física en l’escola” del projecte de Escoles Saludables del consistori gandià,i té com a objectiu difondre un estil de vida saludable en les edats més primerenques, amb la implicació de familiars i professorat.
Després de la primera fase, en la qual van participar més de 80 xiquets dels col·legis adherits al programa de Escoles Saludables (Botànic Cavanilles, Carmelites, Abecé, Borja Jesuïtes, Escola Pia, Escolàpies, Los Naranjos i Abat Solà), el dimarts s’ha iniciat la segona amb la visita del jurat als col·legis Carmelites i Borja Jesuïtes. El dimecres a Abat Solà i Escola Pia, este dijous a Escolàpies i Abecé i divendres a Botànic Cavanilles i Los Naranjos.
El jurat prova durant aquesta setmana les elaboracions dels xiquets de primer i segon de Primària i a partir de la primera setmana de maig, les dels alumnes de 3r i 4t de Primària.
Els escolars hauran d’elaborar receptes saludables d’una amanida i unes postres (per als alumnes més xicotets, de 1r i 2n de Primària) i un plat de lliure elecció i unes postres (per als alumnes de 3r i 4t de Primària). No es podran utilitzar aliments insans.
En la Fase II, un jurat format per la regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, LiduvinaGil, un membre del CEFIRE, del CDT, el director o directora del centre, un metge del Centre de Salut de Gandia, i Katya Bañuls, sicóloga del programa, triaran, sota la supervisió de la nutricionista del programa, Marianela Fernández, les millors receptes que passaran a la final. 
La final tindrà lloc el 8 de juny en el Botànic Cavanilles. Eixe dia, els alumnes elaboraran les receptes allí mateix, amb l’ajuda d’un professor del centre.

Et Pot Interessar