COL·LEGIS, INSTITUTS I UNIVERSITAT SUSPENEN LES CLASSES ESTE DILLUNS PEL TEMPORAL

Més de mig centenar de poblacions, entre elles totes les de la Safor, no tenen activitat escolar aquest dilluns, 19 de desembre, a causa del temporal de pluja. L’aigua ha causat problemes fins i tot al centre de Gandia, on el propi Passeig de les Germanies semblava la nit d’este diumenge una rambla que baixava en força en direcció al riu, mentre el barranc de Beniopa portava un cabdal pròxim a la meitat de la capacitat de la llera. 

 

L’Ajuntament d’Oliva informà diumenge de nit en una nota de que se suspenen les classes en tot el terme municipal a causa del temporal de pluja i vent i de les previsions meteorològiques adverses. A Oliva es va anar sumant municipis fins completar tota la comarca sense classe, així com el Campus de la UPV.
Al mateix temps, Oliva informa de que els serveis municipals d’emergència estan mobilitzats treballant per solucionar els problemes ocasionats per l’últim episodi de pluges amb fort vent, seguint allò establert pel Centre de Coordinació Operatiu d’Emergències Municipal, que es va reunir divendres 16 de desembre. A esta municipi la carretera a la platja està tallada per l’enfonsament d’una tanca.

La major part de les localitats on s’ha decidit suspendre les classes són d’Alacant: Torrevella, Dolores, Almoradí, Oriola, Benejússer, Xacarella, Rafal, Algorfa, Catral, Rojales, Coix, Bigastro, Redovan, la Granja de Rocamora, Callosa de Segura, Guardamar del Segura, Montesinos, San Isidro, Daia Nueva, el Pilar de la Horadada i Albàtera, totes de la comarca de la Vega Baixa. Tampoc s’obriran les aules a Elx i Santa Pola (Baix Vinalopó, Alacant); Altea i Xàbia, en la Marina (Alacant) i el municipi valencià de Benimuslem (Ribera Alta).

Així mateix, se suspèn també l’activitat en centres concrets d’altres poblacions, com són La la Canyada del Fenollar, partida d’Alacant, que es troba en aules prefabricades i situat en una rambla; i el CEIP González Gallarda d’Alaquàs (València), detalla l’Executiu autonòmic.

A més, l’administració ha disposat una sèrie de centres en els quals demà, a partir de les 08.00 hores, hi haurà presència de tècnics de Ciegsa i d’empreses, per si sorgeix alguna problemàtica en cas de pluja extrema. Es tracta d’instal·lacions que tenen antecedents d’incidències en casos de climatologia adversa.

Aquesta llista la integren els centres 103 a València; CEE Alberto Tortajada en Algemesi; CEIP n 5 d’Aldaia; CP Evaristo Calataiud a Montserrat; CP 8 d’Abril en Sant Antonio Benaixeve; CP nº 18 a Oriola; CP El Bracal a Muro d’Alcoi; IES Pere Maria Orts a Benidorm; CP Gual Villalbi en La Xara Denia; SES de l’IES L’Encantà a San Fulgencio; CP La Paz Torrellano Elx; i CP Mestre Narcís Merino a Elx – Les Bayas.

Et Pot Interessar