19.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

El canvi d’usos d’una parcel·la permetrà construir una residència de majors al Grau

El president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell i el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han informat de l’aprovació en Junta de Govern de l’ampliació d’usos d’una parcel·la de prop de 7.000 metres quadrats situada al sector de Les Foies, al costat del camp de futbol del Fort Llopis del Grau.

Tal com ha informat Vicent Mascarell, el canvi possibilitaria la instal·lació d’una Residència de Majors i Centre de Dia en el Grau. “Estem estudiant de manera seriosa la posada en marxa d’un procés obert que permeta mercantils similars presentar les seues propostes. Es tractaria d’una concessió blica de gestió privada i ara començarem l’estudi de la idoneïtat urbanística, arquitectònica i social. A més, sol·licitarem que la posada en marxa del centre no es realitze si almenys la meitat de places no són públiques“.

Hem rebut una proposta per registre d’entrada que compta amb una inversió prevista de més de 5 milions d’euros, que donaria servei a 200 persones en la modalitat de residència i a altres 50 en règim de centre de dia, sempre segons l’estudi presentat per l’empresa que també parla de la creació d’un mínim d’uns 50 llocs de treball directes” va declarar el coordinador general d’Urbanisme.

En qualsevol cas, la voluntat del govern és facilitar aquest tipus d’instal·lacions donat l’augment d’edat progressiu de la població en el seu conjunt i l’escassetat de places d’aquest tipus al municipi i la comarca de la Safor.

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell, va declarar que “és una qüestió que ja hem presentat a la Junta de Districte i que va ser acceptada pels seus integrants per unanimitat. La crisi econòmica ha provocat que les administracions no disposem de fons per realitzar aquest tipus d’intervencions i aquesta classe d’inversions el possibiliten. Ara posem en marxa tot el procés administratiu per activar un concurs públic on podrien participar aquesta i altres empreses. No estem sobrats ni en places de residència de dia ni de residències de la tercera edat i les que tenim són privades i estan totalment saturades. És una bona iniciativa“.

Articles relacionats