BRUSSEL·LES APROVA AJUDES PER ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ EN VALENCIÀ I EUSKERA

En concret, la Comissió Europea ha aprovat els plans de suport a mitjans de comunicació escrita o digital en valencià amb l’objectiu de promoure l’ús de la llengua. Brussel·les considera que els mitjans d’informació i els productes culturals que, per raons lingüístiques i geogràfiques, tenen un públic localment restringit, no poden afectar el comerç entre els socis comunitaris.

Així, ha destacat que els servicis subvencionats es destinarien només al mercat local de la regió i que, atés este caràcter local i el reduït import de l’ajuda, és també poc probable que la mesura tinga més que un efecte marginal en la inversió o l’establiment transfronterers al mercat dels mitjans de comunicació.

En este cas, l’executiu comunitari ha assenyalat que l’ús de l’euskera està restringit a un mercat regional. A més, ha estimat que, atesa la mida de les empreses destinatàries, les «limitades dimensions» del mercat i l’escàs import de l’ajuda pública, «és poc probable que el règim puga tindre més que un impacte marginal».

La comissaria de Competència, Margrethe Vestager, responsable de la Política de Competència, ha declarat que «hi ha molts casos en els quals estats membre poden estimular la inversió sense recollir l’autorització de la Comissió». «Estes decisions confirmen que nombroses mesures locals d’intervenció pública no constituïxen ajuda estatal», ha emfatitzat.

Et Pot Interessar