Bellreguard destina part de la partida de cooperació a col·laborar amb els albins africans

Bellreguard destinarà 830 euros de la partida de Cooperació a la compra de material dermatològic per als albins africans en el pla global sobre la patologia tumoral cutània que desenvolupa l’ONGD Projet Ditunga. Com explica la regidora de l’àrea, Dora Salavert, «els albins patixen una doble discriminació: pel fet de ser-ho i perquè la llum els afecta més». Es tracta del projecte Ndundu a la regió de Kasayi Oriental de la República Democràtica del Congo del qual s’han tingut coneixement a través de Viviendas para los Sin Techo i que també busca afavorir el desenvolupament dels albins amb campanyes de prevenció, formació  i integració.

Projet Ditunga compta amb l’assistència técnica del Grupo para el Estudio de la Enfermedad Oncológica y Malformativa (GEDEOM), una associació espanyola de metges europeus de diferents especialitats dedicada a la assistència sanitària en països empobrits. El projecte es coordina des de la regió de Ngandanjika, habitada majoritàriament per la tribu Lubai que comptaamb una superfície de 2.900 kmi 264.000 persones, amb una població pobra iessencialmente rural l’activitat principal dels qualsés l’agricultura de subsistència.

La República Democràtica del Congo és un dels països més grans d’Àfrica, amb 2,3 milions de metres quadrats, i el segon més poblat amb 71 milions de persones el 40% de les quals habita en àrees urbanes. És també un dels més pobres del món i ocupa el lloc 176 dels 186 de l’Índex de Desenvolupament Humà en 2015.

Et Pot Interessar