21.7 C
Gandia
Dijous, 30 juny, 2022

Bellreguard assumeix en fons propis la instal·lació d’una barana provisional a la platja

– Bellreguard assumeix en fons propis la instal·lació d’una barana provisional per garantir la seguretat a la platja

– L’estat d’alarma declarat per l’epidèmia de Covid-19 ha retardat l’arribada dels fons per reconstruir el mur que va destrossar la borrasca Gloria, i això ha dut a l’Ajuntament a buscar una solució d’urgència

– La instal·lació es reutilitzarà després en un altre espai públic, quan puga construir-se el muret

L’Ajuntament de Bellreguard ha tret a concurs les obres per a la instal·lació d’una barana al passeig del Mediterrani, que permeta garantir la seguretat a la platja ara que s’apropa l’estiu. Aquesta nova infraestructura, que ix a licitació per un preu de 42.111 euros, ve a substituir de manera provisional l’antic muret de formigó que va destrossar la borrasca Glòria el passat mes de gener, i que separava el passeig de la zona de sorra.

És una actuació provisional, fins que es puga dur a terme la reconstrucció del mur de formigó, que depén d’ajudes d’altres administracions que no es poden desbloquejar mentre dure l’actual estat d’alarma per la crisi sanitària.

Glòria va tombar a la platja de Bellreguard la major part del mur de bloc del passeig del Mediterrani. L’Ajuntament va gestionar la neteja de les runes i va eliminar les restes del mur, perquè posteriorment es poguera executar un nou muret de formigó armat, recorrent a les ajudes previstes per als municipis afectats pel temporal de gener.

Però aquests plans els va fer malbé l’epidèmia de Covid-19 i la declaració al març de l’estat d’alarma, que va paralitzar els terminis en l’administració, per la qual cosa l’Ajuntament de Bellreguard no ha pogut rebre encara les ajudes necessàries per a executar la reconstrucció del mur abans de l’estiu. I atés que la temporada estiuenca s’acosta i que la falta del mur suposa un perill per a la seguretat, l’Ajuntament ha optat per aquesta solució d’instal·lar una barana provisional, que després podrà reutilitzar-se per a altres llocs del vial públic.

Articles relacionats