14.4 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

Bellreguard aprova els pressupost més social per pal·liar els efectes de la pandèmia

 • Bellreguard prima la inversió social en uns pressupostos marcats per la pandèmia
 • El govern local manté intacte el capítol social tot i baixar la previsió d’ingressos 
 • Joan Marco:”Les partides socials són el millor escut enfront de les conseqüències econòmiques de la Covid-19″

  L’Ajuntament de Bellreguard disposa ja d’un pressupost per a l’any 2021, aprovat en el ple ordinari d’aquest mes de desembre. Uns comptes anuals marcats per l’excepcional situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 i que plasmen les línies estratègiques de l’acció de govern per a l’any nou.

  La crisi sanitària incideix de manera directa en el pressupost. El seu import total es redueix en vora 78.000 euros. Entre altres qüestions, la necessitat d’introduir exempcions i bonificacions fiscals per tal d’alleujar la dura situació econòmica que travessen famílies i sectors econòmics fa que la recaptació baixe.

  Tot i aquesta minva en els ingressos, el govern municipal ha optat per mantindre tot l’esforç econòmic en el capítol social, davant la dura situació originada per la pandèmia. “El coronavirus ha sacsat tots els àmbits de les nostres vides i té també uns efectes econòmics en la societat de magnitud encara incerta, per la qual cosa des del govern de Bellreguard hem optat per incidir en les polítiques socials, al mateix temps que llevar frens per a l’activitat econòmica en aquests moments complicats, segons resumeix l’alcalde, Àlex Ruiz.

  És per això, ressalta el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Joan Marco, que tot i reduir-se la previsió d’ingressos, es mantenen intactes les partides socials, atés que són aquestes “el millor escut enfront d’una conjuntura econòmica que, esperem, siga la menys adversa possible”. Per això, “s’ha preferit repercutir la pèrdua d’ingressos en altres partides, com la d’inversions, que no en el capítol social”.

  Per altra banda, la previsió d’ingressos baixa respecte a la del 2020 a causa de bonificacions com les aplicades en la taxa d’ocupació de via pública amb taules i cadires, amb l’objectiu d’ajudar al sector hostaler, tan castigada per la crisi.

  El pressupost de l’Ajuntament de Bellreguard per a l’any 2021 puja als 3.907.163 euros, enfront dels 3.985.015 de l’any anterior i, per tant, una disminució de l’1,95%.

Articles relacionats