20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

ALUMNES I PROFESSORS DE TRES PAÏSOS EUROPEUS VISITEN GANDIA EN UN INTERCANVI AMB EL COL·LEGI ABAD SOLÀ

Una part molt important del projecte és l’intercanvi d’ alumnat del col•legi amb l’alumnat procedent de les altres 3 escoles implicades en el projecte. La primera trobada es realitzarà al llarg de la setmana del 7 al 12 de març en el Col•legi Abad Solà de Gandia. Durant aquesta setmana l’alumnat conviurà, es coneixerà personalment i participarà en una inoblidable experiència junt als joves discapacitats que traballen en la fundació Espurna de Gandia. L’alumnat implicat té entre 13 i 15 anys.
Es tracta d’una experiència extraordinària per a tota la comunitat educativa, incloses les famílies, ja que els estudiants polonesos, danesos i austríacs s’allotjaran durant aquests dies a les seues cases. Aquest mateix any, però ja en juny, 8 dels nostres alumnes visitaran la localitat polonesa de Konin; en octubre, 8 més acudiran a la ciutat danesa de Aalborg i en febrer de 2016 els últims 8 participants viatjaran a la ciutat austríaca de Judenburg, per tal de completar la segona fase de l’intercanvi.
Al col·legi consideren que aquestos projectes són una experiència única per a l’alumnat des de moltes vessants: els dóna l’oportunitat de conèixer altres realitats europees, des del punt de vista escolar, social o familiar; els fa ser més oberts, autònoms i tolerants; i els ajuda a millorar les seues habilitat en l’ús d’una llengua extranjera (l’anglès, llengua del projecte). En aquest cas, a més a més, la seua temàtica permet aprofundir en valors tan importants com la integració, la normalització de les nostres relacions amb el món de la discapacitat i el millor coneixement d’aquesta realitat al nostre entorn i en el de les altres escoles implicades.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles